Francuski recept za pizza tijesto - izrada u kućnoj kuhinji

U želji da za vas saznamo kako se priprema najbolje tijesto za pizzu pronašli smo u Francuskoj jedan recept koji se nama činio dobar. To je tijesto koje se diže na sobnoj temperaturi polagano. Sastojci za ovo tijesto su : 400 g brašna bogatog glutenom, 220 g (22 cl) vode na sobnoj temperaturi, 3 g osušenog pekarskog kvasca (1 žličica) ili 8 g svježeg, 6 g soli (2 žličice), prstohvat šećera (po izboru),  2 žlice ekstra djevičansko maslinovog ulja. Tijesto za pizzu pripremite na sljedeći način:
1. Pomiješajte kvasac s 100 g tople vode i 50 g brašna i pustite da odstoji oko pola sata. To bi trebalo formirati mjehuriće.
2. Pomiješajte preostalo brašno sa soli, šećerom i maslinovim uljem. Dodajte smjesu s kvascem i postupno ostatak vode (100-120 g). Mijesite smjesu dok ne postane glatka i vrlo fleksibilno.
3. Podijelite tijesto na 4 loptice, stavite u 4 velike zdjele (barem trostrukog volumena od loptice), pokrite posude papirom ili čistom kuhinjskom krpom te stavite u hladnjak najmanje 24 sata, najbolje bi bilo 48 ili 60 sati.

4. Zagrijte pećnicu na 270 °C, loptu od tijesta razvucite na površini koju ste posipali brašnom te oblikujte željenu veličinu i oblik pizze, ne deblje od 3 mm. Ukrasite svoju pizzu sastojcima ali ostavite malo prostora na rubu. Pustite da odstoji 10 minuta, a zatim pecite par minuta na 270 ° C.  Provjerite i po potrebi nastavite peći nekoliko minuta.